maanantai 7. heinäkuuta 2014

Hyppipomppiva vaahtotukka!

Tänään meni niin myöhään, että kirjoitankin postausta huomenna, eli sunnuntainen postaus maanantain puolella. Tähän myöhästymiseeni löytyy melko raadollinen, omiin ruumiintoimintoihini liittyvä selitys: Koska hammastulehdukseni on hellittämässä, niin jaksan taas sauhuta niin, etten oikein muista olevani sokeritautinen vanha akka. Lähdin vielä illasta kesken elukoittenhoitokierrokseni pitkästä aikaa juoksulenkille, ja kävellä hoipertelin muutaman viimeisen kilometrin melko huonossa hapessa takaisin juomaan kaakaota. Tällä kertaa sokerit olivat niin matalalla, että niiden noustessa jouduin tärisemään hetken sängyssä kamalaa kalmankylmyyttä potien. Kun viimein sain elukkakierrokseni puolikuntoisena hoidettua, halusin vielä käydä suihkussa ennen sänkyyn heittäytymistä: Oloni oli hiukkaisen saastainen.

Vaikka illalla iskikin edellämainittu kalmankylmyys, niin päivä on kyllä ollut kaikkea muuta, kuin kylmä, ainakin punaisesta ihostani päätellen. Olen touhunnut pihalla koko päivän, suurimmaksi osaksi hevosien kanssa: Alan ilmeisesti päästä eroon hammastulehdukseni lisäksi Dyydsöneiden geenisairauden aiheuttamasta osittaisesta, muutaman kuukauden mittaisesta masennuskohtauksesta, koska jaksan taas ihan entiseen malliin touhuta niiden kanssa: Tänään ratsastettuani Herra Tohtorin, pesin Baileyn varpaista korviin ihan shampoolla, ja huuhtelin vaahdot pois oikein letkulla, mistä se ei kyllä kamalasti tykännyt, muttei pelännytkään. Shampoon vaikuttaessa, päätin viedä sen pellolle heinää maistelemaan, ja se sujui hyvin siihen asti, kun lakkasi sujumasta. Takaisin päin käännyttäessä se nimittäin sanoi saaneensa minusta tarpeekseen, ja nousi pystyyn ja riuhtoi itsensä irti, jonka jälkeen se laukkasi ihan oikein nelistäen takaisin pihatolle. Menin siis ottamaan sen kiinni ja sitten lähdettiin takaisin pellolle, mutta pikkuisen eri mielentilassa, kuin hetkeä aiemmin. Koska me amatööriputkimiehet saatamme toisinaan käyttäytyä aika pelottomasti ja raivokkain liikkein, niin toisinaan hurja orikin saattaa ajatella olevan paljon viisaampaa käyttäytyä siististi: O-ou. Tämän episodin jälkeen menimme pesemään vielä shampoot pois jaloistakin, ja piipahdimme tiellä muistelemassa kauniisti talutuksessa kulkemisia, ja hyvinhän se sitten jo sujuikin, niinkuin sujui illallakin, kun siellä kävimme samaisessa tarkoituksessa. Kai se vaan on sitten niin, että pojat on poikia! Veetillä oli tänään hiukan vähemmän rasittava päivä. Heitin sille suitset päähän tarhassa, ja käytiin tiellä kokeilemassa maasta käsin ohjastusta. Se on niin hieno mies, että osaa jo peruuttaa ja kääntyä ohjista, ja ymmärtää irrallaan paineavut kyljissä! Koska se ei tahtonut tänään olla oikukkaalla tuulella, niin lopetimme onnistumisen tunteeseen, ja lähdin sisälle tilaamaan niille kamalan kalliita chian siemeniä ja matoloistenhäätöyrttejä netistä. kaikkeen sitä pitää hurahtaa! Illalla aloitin vielä pienoisen kokeen sullomalla silputtuja nokkosia pulloon ja kaatamalla niiden päälle oliiviöljyä. Nyt annan sen tekeentyä viikon, ja sitten juotan sitä hevosille: Katsotaampa vieläkö hyppiivät pystyyn semmoisten myrkkyjen jälkeen!!!

Se siitä: Nyt nukkumaan, että jaksan huomenna hitsailla vähäsen pidemmän päivän: Oja pitää saada torstaista katkoa varten valmiiksi, vaikka pidänkin tiistaina pekkasen.

-Amatööriputkimies-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetulleet kommentit ovat tervetulleita, ärsyttävät poistetaan kyselemättä.