tiistai 24. kesäkuuta 2014

Sähköistä seurantaaAamupäivää voisin luonnehtia varsin aktiiviseksi, koska sain apua, eikä minun tarvinnut pukertaa painavia putkia heppiin itsekseni. Nyt minulla riittää tämän viikkoisella työmaallani hitsattavaa niin sisällä kuin ojassakin pariksi päiväksi ihan ilman jonnin joutavaa noitumista ja ätylöintiä. Iltapäivällä erehdyin menemään infotilaisuuteen istumaan kahdeksi tunniksi, vaikka tiesin jo mennessäni, ettei adhd:ni oikein pidä sellaisesta. Infossa käsiteltiin uutta verouudistusta, jonka mukaan rakennusalalla meidän tulemiset ja menemiset ja autoilut  ja muut hörhöilyt pitää seurata ja ilmoittaa entistäkin tarkemmin. Siksipä konsernimme onkin pakotettu satsaamaan meidän työntekijöiden sähköiseen  valvontaan: Meille nimittäin asennetaan nyt ennen 1.7 voimaan tulevaa verouudistusta ihon alle miltei huomaamaton 15x15x8cm mikrosiru, josta lähtevän signaalin avulla paikannuksemme on entistä helpompaa ja tiedot lähtevät verottajalle  reaaliaikaisena. Pientä lisämaksua vastaan mikrosiruun saa asennettua myös työntekijän...

...työn taukoamisen seurannan, joka antaa työsuojelulain tarkasti määräämän enimmäisvolttimäärän mukaisen sähköiskun aina kahvitauon venyttyä liian pitkäksi. Vapaa-ajalla mikrosirun saa pois toiminnasta puremalla irti sen raajan, johon mikrosiru on asennettu. Ymmärrätte varmaan, että amatööriputkimiehellämme alkoi olla muurahaisia pöksyissä jo puolen tunnin päästä infotilaisuuden alettua. Ei minulla mitään seurantaa vastaan oikeasti ole: Rakennusalalta kun nykyisin valuu meille kaikille tarkoitettua rahaa niistä vasta maalatuista ovista ja ikkunoista pitkin hatinvatia. Kun kerran varastetaan, niin sitten vahditaan, vaikka siitä joutuukin nyt ylimääräisten sätkyjen muodossa pikkuisen kärsimään kaikki rehellisetkin kansalaiset.

Illalla kävin taas lenkillä ja niitin heinää elikoille niin tylsällä viikatteella, että olisi tainnut olla ihan sama, vaikka olisin huitonut niitä puukepillä. Mutta nyt hetkeksi netin ihmeelliseen maailmaan ja sitten unten maille.

-Amatööriputkimies-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetulleet kommentit ovat tervetulleita, ärsyttävät poistetaan kyselemättä.