maanantai 17. maaliskuuta 2014

Rakennussuunnittelijana

Kävin aamulla diabeteshoitajalla, ja menin loppupäiväksi kouluun hitsaamaan huonoa puikkosaumaa. On se kumma, miten ihan vanhat virheet pukkaavat pintaan, kun on ollut hitsaamatta puikolla aikansa. Nyt luokat kuitenkin vain pitäisi saada voimaan, koska ne vanhenevat muistaakseni toukokuussa. Luulen, että minun täytyy nyt keskittyä hetken aikaa siihen hommaan ihan tosissani.

Tultuani koulusta, kävin rakkaan Herra Tohtorini kanssa lenkillä, ja poikkesimmepa oikein Herra Tohtorin ehdotuksesta ihan metsäänkin samoilemaan, mutta koska en enää muistanut, missä siinä metsän osassa kulki piikkilangat, emme uskaltaneet tehdä kovinkaan pitkää eräretkeä koskemattomaan luontoon, vaan pidimme pienen porkkanatauon puiden keskellä. Minun kyllä täytyy viedä Herra Tohtori heti tyynen ilman tullen alametsään kuljeskelemaan: Siellä en ainakaan ole koskaan inhottavaan, vanhaan piikkilankatörkyyn vielä törmännyt. Heti onnistuneen ratsastusretkemme jälkeen, katseltuani pihattoaluettamme, minulla alkoi viritä suunnitelmia ensi kesän rakennusprojektia varten, ja pistin arkkitehdin hatun päähäni, ja aloin piirtämään hyvin yksityiskohtaista rakennuspiirustusta teknisine tietoineen rakennusurakoitsijana toimivalle Virtuaalimiehelle:


Kuten me kaikki oikein hyvin tiedämme, hyvästä rakennuspiirustuksesta tulee lakien ja asetusten mukaan löytyä ainakin tiedot rakennuksen valmistumisen jälkeisestä onnen aikakaudesta, kuukausittaisten möykkäkohtausten jäätyä unholaan, sekä iloisen ja onnellisen emännän iloinen ja onnellinen ilme, hänen mentyä aina kesäisen pihattonsa riemuihin, heti kokattuaan rakennusurakoitsijan lempiruokia kiiltäväksi siivoamassaan keittiössä. Teknisinä yksityiskohtina huomioitakoon myös hyvin käyttäytyvien ja puutasyömättömien hevosten rakkaudesta ja rajattomasta yhteistyöstä kertovat ilmeet.  Melko vaativaa hommaa tuo arkkitehdin työ! Kaikki pitää aina ottaa huomioon.

Nyt pitäisi oikeastan mennä suihkuun, koska taidan haista melko hevoselle, mutten taida jaksaa. Kerkeää sitä huomennakin!

-Amatööriputkimies-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetulleet kommentit ovat tervetulleita, ärsyttävät poistetaan kyselemättä.